Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 2 MWp ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ SMA



Στις 18 Αυγούστου 2009 συνδέθηκε με το δίκτυο Μέσης Τάσης φωτοβολταϊκός σταθμός
συνολικής ισχύος 1,997 ΜWp, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος ΑΕ»,
στη θέση Λεκάνα του Δήμου Κουτσοποδίου στο Νομό Αργολίδας.
Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2009 — Συμπλήρωσε ήδη ένα μήνα επιτυχημένης λειτουργίας με παραγωγή 343 MWh ηλεκτρικής ενέργειας-έως σήμερα- η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση της εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος ΑΕ». Ο φωτοβολταϊκός σταθμός αναμένεται να παράγει σε ετήσια βάση 2,6 GWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας την εκπομπή περίπου 2.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως. Ήδη από τον τις 18 Αυγούστου 2009, ο σταθμός λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο Μέσης Τάσης της ΔΕΗ.
Το σχεδιασμό, την προμήθεια, την υλοποίηση και την συντήρηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία ΒΙΟΣΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού συστήματος, ολοκληρώθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.
Το φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από 7.254 φωτοβολταϊκά πλαίσια πολυκρυσταλλικού πυριτίου της εταιρείας Suntech Power, τύπου STP270-24/VB και STP280-24/VΒ, με ονομαστική ισχύ 270 και 280 Wp αντίστοιχα. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν 186 μετατροπείς στοιχειοσειράς Sunny Mini Central 11000TL της Γερμανικής εταιρείας SMA Solar Technology AG, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλιακών μετατροπέων παγκοσμίως. Η επιλογή των μετατροπέων που εγκαταστάθηκαν βασίστηκε στο βαθμό απόδοσης τους που φτάνει το 98% καθώς και στην ευελιξία σχεδιασμού που προσφέρει η αποκεντρωμένη τοπολογία. Τέλος για τη στήριξη των πλαισίων επιλέχθηκε η λύση των βάσεων σταθερής κλίσης της ΒΙΟΣΑΡ τύπου Μ030 που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας Alumil ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΕ στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου